Съюзът на демократичните сили в Ловеч организира  за 35-та поредна

...
Съюзът на демократичните сили в Ловеч организира  за 35-та поредна
Коментари Харесай

Шествие в памет на жертвите на комунистическия режим в Ловеч

Съюзът на демократичните сили в Ловеч организира  за 35-та поредна година шествие-поклонение до някогашния концлагер край града в памет на жертвите на комунистическия режим.
 
Шествието ще тръгне в 10:30 ч. от централния площад в Ловеч, а пред паметната плоча на някогашната каменна кариера край града, където е бил лагера ще бъдат поднесени венци и цветя, разясни регионалният ръководител на Съюз на демократичните сили – Ловеч Георги Митев.
 
" Не би трябвало да забравяме, че там са починали хора, огромна част от които безусловно почтени, хора, които  по един или различен метод са имали свои разбирания, свои визии за бъдещето на страната.  И не  би трябвало да забравяме, че други хора по най-брутален и най-жесток метод на убивали себеподобни. Нещо, което в никакъв случай не би трябвало да се случва в България -  българи да убиват българи. Срам и срам за страната ни! ", сподели Георги Митев.
 
Лагерът на гибелта наименуван " Слънчев бряг " е съществувал сред 1959 и 1962 година, като през него без съд и присъда са били въдворени стотици съперници на комунистическия режим. От побои, зверства, непостижим труд и ужасяващи условия умират над 150 почтени българи.
 
В доспатското село Барутин ще се организира възпоменателен протест в памет на жертвите от Възродителния развой през 1972 година. При промяната на имената тогава са убити две дами, а десетки са ранените. Днес пред паметната плоча на жертвите венци и цветя ще поднесат представители на Централното управление на Движение за права и свободи, депутати, кметове на общини.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР